ГоловнаЕкономікаДержава

Енергетики готові відремонтувати ЛЕП до Криму протягом 72 годин

У Києві проходить позачергове засідання Кабміну, присвячене ситуації в енергетиці.

Енергетики готові відремонтувати ЛЕП до Криму протягом 72 годин
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Відновлення підірваних ліній електропередачі до Криму потребує 72 години. Про це заявив на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів голова Міненерговугілля Володимир Демчишин.

"Лінії передач ми готові відремонтувати протягом 72 годин. Лінії на землі, спочатку потрібно провести огляд, крім того, повинні відпрацювати МВС чи СБУ, які дадуть доступ до цього місця, після чого ми можемо провести цю роботу", - сказав він.

Міністр повідомив, що зараз загрози для енергопостачання південних областей України не існує, хоча є складнощі з постачаннями електрики в окремі райони.

"Протягом перших 15 хвилин після цих пошкоджень були певні загрози. Дійсно, довелося ребалансувати систему, тому що це було несподівано і великі обсяги потужності були відключені від споживачів, але жодної технологічної чи іншої загрози наразі немає. Усі роботи з ребалансування системи і живлення районів, які відключали, були проведені успішно. Є декілька невеликих населених пунктів у Херсонській області, які все ще без електричного постачання. Ми над цим працюємо", - розповів він.

За даними "Укренерго", в понеділок о 14:00 мала розпочатися зустріч керівництва Дніпровської енергосистеми та Херсонських магістральних електромереж ДП "НЕК "Укренерго" з представниками штабу акції блокади Криму.

Нагадаємо, 20 листопада в результаті вибуху було пошкоджено електроопори двох високовольтних ліній, що йдуть до Криму, але енергопостачання на півострів тривали.

Удень 21 листопада поліція спробувала забезпечити прохід ремонтникам для заземлення пошкоджених електроопор. Під час сутичок з учасниками блокади Криму ножового поранення зазнав співробітник МВС, також постраждала журналістка телеканалу ATR, яка отримала прикладом по животу.

21 листопада о 23:19 дві лінії електропередачі "Каховська - Островська" і "Каховська - Джанкой" вийшли з ладу. З'явилася інформація, що опори впали через новий підрив. У результаті півострів залишається без української електрики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram