ГоловнаЕкономікаБізнес

Eni зібралася збільшити інвестиції в Україну

Порошенко отримав сигнали підтримки з боку Італії.

Eni зібралася збільшити інвестиції в Україну
Фото: eni.com

Італійська енергетична компанія Eni збирається збільшити інвестиції в Україну, заявив Президент Петро Порошенко  за підсумками візиту до Італії.

"Україна отримала чіткі сигнали підтримки з боку Італії. Ми домовилися про співпрацю у сфері енергетики, а також про співпрацю у сільськогосподарській сфері. Компанія Eni задекларувала бажання розширення інвестицій в Україну", - цитує президента його прес-служба.

Також була досягнута домовленість про співпрацю у сільськогосподарській сфері, включаючи сферу сільськогосподарського машинобудування та інвестиції в технології, харчову промисловість, а також у розвиток малого та середнього бізнесу в Україні.

Нагадаємо, 2012 року Eni купила 50,01% акцій ТОВ "Західгазінвест" (м. Львів). "Західгазінвест" має ліцензії на розробку дев'яти родовищ сланцевого газу в Західній Україні загальною площею близько 3,8 тис. кв. км. У 2013 році Україна підписала угоду на розробку Чорноморського шельфу з Eni. Eni і французька EDF разом з українськими ТОВ "Води України" та "Чорноморнафтогаз" мали розробляти площі Абіха і Кавказька, ділянку Маячна і структуру Суботіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram