ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк продасть на аукціоні до 50 млн доларів США, - Чурій

Причин для сильних коливань курсу гривні немає, вважають у Нацбанку

Нацбанк продасть на аукціоні до 50 млн доларів США, - Чурій
Олег Чурий
Фото: dovidka.com.ua

У Нацбанку спокійно реагують на падіння курсу гривні стосовно долара на міжбанківському валютному ринку. Про це йдеться в коментарі заступника глави НБУ Олега Чурія, який LB.ua отримав через прес-службу НБУ.

"Підстав для сильних коливань курсу на міжбанківському ринку Національний банк не бачить. Рахунок поточних операцій платіжного балансу збалансований. Сальдо готівкових валютних операцій населення з банками залишається позитивним", - каже Чурій.

Заступник голови НБУ нагадує, що в Україні діє режим гнучкого ціноутворення гривні. Міжбанківський ринок регулює сам себе самостійно - курс визначається співвідношенням попиту і пропозиції на валюту.

"З урахуванням незначного обсягу торгів на міжбанківському ринку навіть незначні перекоси у попиті і пропозиції валюти можуть викликати значні коливання курсу", - пояснив Олег Чурій.

Зараз НБУ уважно стежить за ситуацією на ринку і за потреби готовий використовувати свої інструменти для згладжування зайвих коливань на міжбанківському ринку.

"Сьогодні Національний банк також оголосив про проведення валютного аукціону з продажу валюти до 50 млн доларів США", - додав заступник голови НБУ.

До 14:00 середньозважений курс гривні до долара сягнув 23,8395 одиниць, було проведено 235 угод на 73,69 млн доларів США, повідомляє портал Мінфін. Офіційний курс гривні до долара США на 17 листопада на сайті НБУ - 23,207 одиниць.

Нагадаємо, НБУ дозволив здавати долари в банки у необмеженій кількості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram