ГоловнаЕкономікаДержава

Дорогу Львів - Луцьк почали ремонтувати коштом надходжень від митниці

30 км траси вже готові.

Дорогу Львів - Луцьк почали ремонтувати коштом надходжень від митниці
Реомнт дороги Львов - Луцк
Фото: facebook.com/Міністерство-інфраструктури-України-184722968243235/

30 кілометрів дороги державного значення Львів - Радехів - Луцьк (Н-17) відремонтували коштом надходжень від Львівської митниці.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури у своєму фейсбуці, ремонт здійснюється в рамках пілотного проекту на митниці, де 50% від перевиконання плану йде на дороги регіону.

"За вересень-жовтень сума надходжень становила близько 150 млн грн. І вже сьогодні українці можуть оцінити 30 км сучасної якісної дороги. Це тільки початок", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на початку вересня набув чинності пролобійований губернатором Одеської області Михайлом Сааакашвілі закон, за яким митницям Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей наказано скеровувати половину понадпланових надходжень на будівництво доріг на території цих регіонів. Саакашвілі розраховував отримати гроші на реконструкцію автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса - Рені.

На початку жовтня Державна фіскальна служба надала звіт про перший місяць експерименту на митницях. Виявилося, що у вересні перевиконання плану домоглися тільки на трьох митницях: Волинській - 78,1 млн гривень, Львівській - 123,6 млн гривень, Чернівецькій - 58,1 млн гривень. Одеська митниця перевиконати план не зуміла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram