ГоловнаЕкономікаФінанси

На рахунках банку Олександра Януковича заарештували 2,6 млрд гривень

Міліція звинувачує ВБР у видачі кредитів за завищеними ставками

 На рахунках банку Олександра Януковича заарештували 2,6 млрд гривень
Фото: azh.kz

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про арешт 2,6 млрд гривень на рахунках Всеукраїнського банку розвитку, який належить Олександру Януковичу. З них 12 млн гривень належать особисто синові колишнього президента України.

"Під час досудового слідства встановлено, що посадові особи ПАТ «ВБР» у період 2012-2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку Януковича О.В., підконтрольних осіб-працівників банку «ВБР» та інших юридичних осіб. Слідчі ГСУ МВС провели обшук у ПАТ «ВБР» та наклали арешт на депозитні рахунки фізичних і юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд", - процитував Аваков у фейсбуці повідомлення прес-служби МВС.

Він додав, що у слідства є інформація, що в листопаді планується початок ліквідаційної процедури щодо ВБР, в результаті якого депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу і пов'язаним з ним фізичним та юридичним особам.

"Чи буде законодавча можливість конфіскувати активи на користь України, вирішуватиме якісне слідство і судове рішення", - додав Аваков.

Нагадаємо, що Всеукраїнський банк розвитку визнано неплатоспроможним наприкінці листопада 2014 року. Тимчасову адміністрацію в банку аргументували тим, що проти Олександра Януковича як єдиного акціонера банку введено санкції Європейським Союзом.

Представники сина колишнього президента назвали це рішення НБУ та Фонду гарантування вкладів рейдерством. У жовтні 2015 року Олександр Янукович подав позов проти України в Європейський суд з прав людини (Страсбург). Він поскаржився, що банк у нього експропріювали, і зажадав компенсацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram