ГоловнаЕкономікаДержава

Бізнес погіршив оцінку інвестклімату України через корупцію

Рівень боротьби з корупцією не відповідає її розмірам, а реформи здійснюються повільно і мляво

Компанії, які працюють в Україні, погіршили свою оцінку інвестиційного клімату у країні, свідчить щоквартальне дослідження Європейської бізнес-асоціації.

ЄБА що три місяці розраховує спеціальний індекс привабливості України. У третьому кварталі 2015-го він становив 2,56 бала із 5 можливих порівняно з 2,66 бала квартал перед тим. Серед 98 компаній-членів асоціації, які взяли участь в опитуванні, 89% висловили невдоволення станом інвестиційного клімату у країні. Топ-менеджери вважають, що рівень боротьби з корупцією не відповідає її розмірам, а реформи здійснюються повільно і мляво.

При цьому бізнес не вірить у світле майбутнє України в короткостроковій перспективі. Вже більш ніж половина респондентів заявили, що бізнес-клімат у 4 кварталі залишиться без змін. У попередньому опитуванні песимістів був 41%.

"Відсутність реальних кроків у боротьбі з корупцією та почуття незахищеності перед законом - це дві проблеми, які турбують іноземну бізнес-спільноту. Вони зупиняють нових інвесторів від вкладення коштів в Україну як у перспективний для себе ринок", - прокоментувала результати дослідження виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев'янко.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко обіцяв рішучі реформи відразу після місцевих виборів. Голосування відбулося 25 жовтня, другий тур мерських виборів проведуть 15 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram