ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ скоротив обсяг купівлі валюти на аукціонах

Комерційні банки не зверталися в НБУ із заявками на купівлю іноземної валюти.

НБУ скоротив обсяг купівлі валюти на аукціонах
Фото: wikimedia.org

Національний банк України під час валютного аукціону 23 жовтня скоротив обсяг купівлі іноземної валюти, задовольнив тільки 32% заявок і купив 2,2 млн дол. за середнім курсом 21,60 грн за долар США.

Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, пише РБК-Україна.

"23 жовтня середньозважений курс гривні по операціях на міжбанківському ринку становив 22,57 грн за долар США. Загальний обсяг купівлі та продажу іноземної валюти на міжбанківському ринку становив 445,33 млн доларів США. Національний банк України скоротив обсяг купівлі іноземної валюти через валютні аукціони. Під час аукціону 23 жовтня регулятор задовольнив лише 32% заяв і купив 2,2 млн доларів США за середнім курсом 21,60 гривень за долар США. Це найменший обсяг купівлі від початку проведення аукціонів", - зазначив Чурій.

За його словами, сьогодні комерційні банки не зверталися до НБУ із заявками на купівлю іноземної валюти.

"У цілому поточного тижня середньоденний курс гривні на міжбанківському ринку коливався в діапазоні 21,52-22,62 гривні за долар США. Таким чином, коливання курсу відбувалися в діапазоні 21-23 гривень за долар США, в якому ринок перебуває протягом останніх декількох місяців", - додав Чурій.

Нагадаємо, напередодні НБУ зняв обмеження на продаж валюти українцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram