ГоловнаЕкономікаДержава

Україна побудує залізницю в Молдову, оминаючи Придністров'я

Ділянку "Березино - Бессарабка" демонтували 16 років тому через відсутність вантажопотоку.

Україна побудує залізницю в Молдову, оминаючи Придністров'я
Фото: news.bigmir.net

Залізниці України та Молдови домовилися побудувати транскордонну залізницю на ділянці "Березино (Україна) - Бессарабка (Молдова)" на місці гілки, розібраної 1999 року.

Такої угоди досягнули на переговорах 20 жовтня в Одесі за участю голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, виконувача обов'язків гендиректора "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, а також керівників держпідприємства "Залізниця Молдови" (Молдова) й Одеської залізниці, повідомляє прес-служба УЗ.

"Це прямий шлях з Молдови в одеські порти. Ділянка "Березино-Бессарабка" має важливе значення як можливість сполучення з Молдовою в об'їзд Придністров'я", - наводять у повідомленні слова Завгороднього.

Очікують, що роботи розпочнуть улітку 2016 року. Необхідними умовами реалізації проекту є організація руху не менш ніж 6 пар поїздів, а також внесення його у фінансовий план залізниць на 2016 рік.

На гілці планують відкрити залізничний суміщений пункт пропуску "Березино".

1999 року через відсутність вантажопотоку і аварійний стан колії на ділянці "Березино - Бессарабка" було демонтовано близько 20 км залізничних колій на території України (Одеська залізниця) і майже 1,5 км - на території Молдови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram