ГоловнаЕкономікаФінанси

Сума списання українських боргів зменшилася до $3 млрд

75% тримачів українських євробондів затвердили умови реструктуризації

Сума списання українських боргів зменшилася до $3 млрд
Фото: www.dyvys.in

Запропоновані урядом України умови реструктуризації єврооблігацій підтримали 75% кредиторів.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в четвер.

"Усі кредитори України більшістю, яка становить більше 75% від голосів в комітеті кредиторів, прийняли рішення про списання боргів України на загальну суму 3 млрд доларів США і реструктуризацію боргів на ще

8,5  млрд доларів. Протягом найближчих чотирьох років ми не будемо виплачувати тіло кредиту і ми домоглися того, щоб списати 3 млрд американських доларів", - сказав він.

27 серпня Яценюк, розповідаючи про домовленості з комітетом кредиторів, говорив, що "мова йде про те, що уряд України списав майже 4 млрд доларів США".

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, нові боргові папери в рамках реструктуризації євробондів випустять у середині листопада.

"Нові облігації в обмін на наявні будуть випущені в середині листопада після останніх зборів з приводу так званих російських облігацій. Це закриє значну частину нашої роботи із реструктуризації боргів", - сказала Яресько.

Після обміну облігацій за суверенними боргами новий випуск паперів VRI (Value Recovery Instrument) буде неможливим, додала вона.

Нагадаємо, що Росія не погоджується на реструктуризацію випуску євробондів на 3 млрд доларів, і Україна збирається вирішувати це питання в судовому порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram