ГоловнаЕкономікаБізнес

Високовольтну лінію Мелітополь - Джанкой підключено до напруги

"Укренерго" відхрестилося від енергетичної блокади Криму

Високовольтну лінію Мелітополь - Джанкой підключено до напруги
Фото: google.com.ua

Компанія "Укренерго" вранці у вівторок підключила до мережі високовольтну лінію Мелітополь - Джанкой.

У прес-релізі, оприлюдненому на сайті компанії, з'явилася хроніка подій навколо цієї ЛЕП, з якої випливає, що "Укренерго" не бере участь у громадській блокаді Криму. Відключення ЛЕП було вимушеним.

Вранці 6 жовтня надійшла інформація, що одну з електроопор ЛЕП біля села Чонгар пошкодили невідомі. Фахівці "НЕК "Укренерго" під час огляду місця події встановили, що пошкоджена опора потребує негайної заміни з відключенням лінії Мелітополь-Джанкой.

На той момент поставки електроенергії в Крим здійснювалися тільки по двох повітряних лініях: ПЛ 330 кВ Мелітополь-Джанкой і ПЛ 220 кВ Каховка-Титан. Ще дві лінії напругою 330 кВ (Каховка-Джанкой і Каховка-Островська), що забезпечують передачу енергії в Крим, вимкнено для проведення їхньої реконструкції в рамках проекту будівництва ПС 750 кВ Каховська.

8 жовтня лінію Каховка-Джанкой під'єднали до напруги, щоб можна було відключити ЛЕП Мелітополь-Джанкой. Однак розпочати ремонт лінії того ж дня не вдалося, оскільки там чергували учасники блокади.

У суботу, 10 жовтня, енергетикам вдалося домовитися про допуск до пошкодженої опори. Наступного дня її замінили, а в понеділок, 12 жовтня, виконали монтаж проводів і з'єднання шлейфів.

13 жовтня о 6:08 лінію Мелітополь-Джанкой увімкнули в роботу. Це дозволило відновити роботи з реконструкції лінії Каховка-Джанкой, яка триватиме до 19:00 18 жовтня. Після цього енергозабезпечення АР Крим здійснюватиметься за нормальною схемою харчування.

Нагадаємо, організатори блокади Криму напередодні подали відключення ЛЕП Мелітополь-Джанкой як початок енергетичної блокади Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram