ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія, що управляє магазинами дьюті-фрі в "Борисполі", спростувала зв'язок із Юрушевим

Компанія «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» заявляє про недостовірність інформації журналістів

Компанія, що управляє магазинами дьюті-фрі в "Борисполі", спростувала зв'язок із Юрушевим
Фото: Макс Левин

Оператор магазинів дьюті-фрі в аеропорту «Бориспіль» компанія «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» спростувала інформацію журналістів програми «Схеми» про свій зв'язок з бізнесменом Леонідом Юрушевим. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» було створено в 2010 році і зареєстровано у повній відповідності до законодавства України. З початку діяльності компанії в якості оператора магазинів безмитної торгівлі її акціонером була і залишається по нинішній день німецька компанія «Gebr. Heinemann». Відповідно, заяви журналістів «Схем» про нібито причетність до нашої компанії пана Юрушева не мають нічого спільного з дійсністю. Згаданий пан ніколи не був, і не є на сьогоднішній день, засновником компанії. Також у ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» відсутні будь-які зв'язки з іншими публічними персонами або ж організаціями. Варто також зазначити, що представники ЗМІ не зверталися до нас за будь-якою інформацією щодо реальних відомостей про компанію», - сказано в прес-релізі компанії.

Також у повідомленні для преси, опублікованому «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд», наголошується, що дані, опубліковані журналістами «Схем», містять цілий ряд інших фактичних помилок. Зокрема, у програмі стверджується, що до конкурсу не були допущені іноземні компанії. В той час, коли засновниками обох компаній-переможців якраз і є лідери цього бізнесу, які давно і успішно працюють в Україні.

«У 2014 році Фонд Держмайна України провів конкурс на право оренди площі в терміналі D, на якому ми заслужено вийшли одним з переможців. Другим переможцем стала ТОВ «Київріанта», яка була заснована іншим найбільшим міжнародним оператором AERRIANTA, і була беззаперечним лідером в області безмитної торгівлі в Україні понад 25 років, на практиці довівши свою спроможність», - повідомляється в прес-релізі.

Як наголошується в повідомленні, за роки спільної діяльності з ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» компанія «Gebr. Heinemann» інвестувала в економіку України понад 180 мільйонів гривень. У свою чергу, ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд», будучи українською компанією, є одним з найбільших платників податків та забезпечує високий рівень зарплат в регіоні.

«Наша компанія також здійснює активну допомогу волонтерським організаціям і об'єднанням, оскільки вважає такий підхід надзвичайно важливим і необхідним у зв'язку з нинішньою ситуацією в країні. Ряд співробітників ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» були мобілізовані та проходили службу у ЗС України, захищаючи нашу батьківщину, і компанія зберегла за ними робочі місця, надавала матеріальну підтримку їм та їхнім підрозділам», - підкреслюється в прес-релізі компанії.

Також у заяві ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» зазначається, що компанія має намір і далі продовжувати свій розвиток в Україні і при цьому просить засоби масової інформації утримуватися від коментарів і неперевірених, вигаданих фактів, які публікуються і часто звучать від деяких офіційних осіб.

«Ми вважаємо що це не сприяє створенню привабливого бізнес-середовища та залученню міжнародних інвестицій», - наголошується в повідомленні.

Як заявляє компанія, «на сьогоднішній день в Терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль» створено унікальний комерційний простір нового формату з акцентом на регіональні особливості. Завдяки ТОВ «БФ Енд ГХ Тревел Рітейл Лтд» і компанії «Київріанта», на ринок України офіційно зайшов такий бренд, як «Victoria's Secret», з'явився бутік дитячого одягу модного дому «Boss», бутики HUGO BOSS, Salvatore Ferragamo, ETRO, Emporio Armani, Wolford, Michael Kors та інші, що робить аеропорт «Бориспіль» справді європейським та ставить його в один ряд з провідними аеропортами світу».

«Gebr. Heinemann» є однією з ключових компаній на міжнародному ринку безмитної торгівлі (із загальним товарообігом понад 3 млрд. євро на рік) і оперує понад 230 магазинами в 78 міжнародних аеропортах 29 країн світу, із загальною торговою площею близько 85 тис. квадратних метрів. В якості дистриб'ютора компанія здійснює постачання більше 1 500 всесвітньо відомих брендів для 1000 клієнтів в 100 країнах світу. У тому числі «Gebr. Heinemann» оперує під своїм брендом магазинами в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram