ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниці" пообіцяли мільярд гривень на ремонт і купівлю дизель-поїздів

Пивоварський заявив про плани купити більше швидкісних поїздів.

"Укрзалізниці" пообіцяли мільярд гривень на ремонт і купівлю дизель-поїздів
Фото: rbc.ua

Кабінет Міністрів має намір виділити до кінця 2015 року 1 млрд гривень із державного бюджету "Укрзалізниці" на ремонт наявних і придбання нових дизель-поїздів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Загальний інвестиційний план "Укрзалізниці" був 2,4 млрд гривень. Ми додаємо ще 1 млрд гривень до кінця цього року. Цей мільярд піде на нове полотно, ремонт наявного парку та придбання дизель-поїздів", - подають у повідомленні слова прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський зі свого боку заявив, що йдеться про купівлю поїздів типу ДПКр2-001 виробництва ПАТ "КВБЗ", який починає курсувати між Львовом і Чернівцями.

"Запустили дизель-поїзд Львів-Чернівці. Це початок зміни філософії в міжобласних залізничних перевезеннях. УЗ буде продовжувати закуповувати аналогічні поїзди. УЗ не залучала кредитів, а платить за дизель-поїзд із власних надходжень майже 110 млн грн", - повідомив він у фейсбуці.

Поїзд ДПКр2-001 складається з трьох вагонів. Його конструкція дозволяє формувати потяг від двох до п'яти вагонів. Експлуатаційна швидкість - 140 км/год, конструкційна - 154. Довжина дизель-поїзда - 73 560 мм, ширина кузова - 3500 мм. Дизель-поїзд обладнаний кліматичною системою, вакуумними туалетами закритого типу, відеоспостереженням, автоматичною діагностикою роботи всіх систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram