ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна закриє небо для авіакомпаній Росії, які уникли санкцій

"ЮТэйр не дадуть монополізувати рейс Київ-Москва.

Україна закриє небо для авіакомпаній Росії, які уникли санкцій
Фото: www.utair.ru

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провести переговори з Росією щодо її рішення ввести санкції проти українських авіакомпаній МАУ, "Дніпроавіа", Yanair і "Мотор Січ".

Він нагадав, що рішення України заборонити польоти 27 російським авіакомпаніям має чітке пояснення: вони літали в Крим, порушуючи українське законодавство, за що і поплатилися. "У нас є чітка мотивація, чому Україна прийняла відповідне рішення", - заявив прем'єр на засіданні уряду в середу.

"Але північні сусіди без будь-яких підстав, як завжди, почали погрожувати і вводити безпідставні зворотні заходи проти українських авіакомпаній", - сказав Яценюк. Він доручив міністру інфраструктури Андрієві Пивоварському провести переговори з російською авіаційною владою і переказати їм, що "в міжнародних відносинах ключовий принцип - це принцип взаємності".

Яценюк зазначив, що, згідно з принципом взаємності, кількість російських рейсів в Україну мусить і буде відповідати кількості українських рейсів у Росію.

Нагадаємо, що Росія заборонила польоти всім українським авіакомпаніям, які виконували або збиралися виконувати рейси з України в Росію. Таких виявилося всього чотири (п'ять, якщо враховувати закритий WizzAir Україна). Таким чином, слова Яценюка слід розуміти так, що жодна з російських авіакомпаній не зможе виконувати рейси в Україну.

Незважаючи на те, що під санкції потрапили відразу 27 російських перевізників, декотрих із них у список не включили. Передусім йдеться про "ЮТэйр". Гендиректор "ЮТэйр" Андрій Мартиросов напередодні заявив, що його авіакомпанія скористається цією ситуацією і збільшить кількість рейсів в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram