ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін заборонив рейси компаній "Аэрофлот" і "Трансаэро" в Україну

Уряд вирішив, як застосувати санкції проти російських компаній.

Кабмін заборонив рейси компаній "Аэрофлот" і "Трансаэро" в Україну
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів вирішив заборонити російським авіакомпаніям "Аэрофлот" і "Трансаэро" літати в Україні у зв'язку з санкціями, запровадженими проти них.

"Нічого робити російським літакам із російськими триколорами в українських аеропортах", - цитує прем'єр-міністра Арсенія Яценюка прес-служба уряду.

Також заборонено транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Окрім "Аэрофлоту" і "Трансаэро", санкції запроваджено проти "Уральских авиалиний", Red Wings та інших. З російських перевізників, які активно літають в Україні, поза санкціями залишилася лише "Ютейр".

Крім того, відповідно до рішення РНБО, заборонено використовувати російське програмне забезпечення деяких компаній. У зв'язку із цим Кабмін доручив Державній службі спецзв'язку та телекомунікацій негайно відключити оновлення антивірусів "Лаборатории Касперского", скасувати їхню закупівлю та використання в органах держвлади.

"До всіх органів виконавчої влади висувається чітка вимога - тим компаніям, щодо яких застосовані санкції, заборонити участь у державних закупівлях, щоб вони не мали доступу до бюджетного ресурсу країни", - додав Яценюк.

Нагадаємо, минулого тижня президент Петро Порошенко підписав указ про запровадження санкцій проти 388 фізичних і 105 юридичних осіб із Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram