ГоловнаЕкономікаБізнес

Львівська залізниця запустить швидкісний дизель-поїзд Львів - Чернівці

Передбачено зупинки в Ходорові, Івано-Франківську та Коломиї.

Львівська залізниця запустить швидкісний дизель-поїзд Львів - Чернівці
Фото: facebook.com/lviv.railway

Львівська залізниця анонсувала запуск швидкісного дизель-поїзда виробництва Крюківського вагонобудівного заводу за маршрутом Львів - Чернівці, який долатиме відстань лише за 3,5 години замість нинішніх п'яти.

Як повідомляють на сторінці ЛЗ у фейсбуці, з Чернівців потяг буде виїжджати о 5:00 ранку, а на вокзал до Львова прибуватиме о 8:30. Час відправлення назад - о 18-й годині, прибуття - близько 21:30.

Передбачено зупинки в Ходорові, Івано-Франківську та Коломиї. Термін запуску не уточнюють, але прес-служба повідомляє, що це буде "дуже скоро".

Приміський дизель-поїзд у складі трьох вагонів виробництва КВБЗ призначений для перевезення пасажирів на неелектрифікованих ділянках залізничної колії 1520 мм з експлуатаційною швидкістю до 140 км/год. У дизель-поїзді 291 місце для сидіння, а також два спеціально обладнані місця для маломобільних пасажирів. Термін служби вагонів - 40 років. Поїзд має герметичні міжвагонні переходи, системи клімат-контролю, пожежогасіння, відеоспостереження та інші сучасні зручності.

Нагадаємо, що в Україні їздять також швидкісні електрички виробництва Hyundai Rotem і КВБЗ. Однак маршрут Львів - Чернівці не електрифікований, тому їхня експлуатація тут неможлива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram