ГоловнаЕкономікаФінанси

Порошенко назвав підвищення соцстандартів символічним

Виплати підвищать для 10 мільйонів бюджетників і пенсіонерів.

Порошенко назвав підвищення соцстандартів символічним
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко назвав плановане підвищення соціальних стандартов символічним - воно символізує відповідальне ставлення влади до своїх обов'язків.

"Я розумію, що підвищення соціальних стандартів на 13-18 відсотків, яке стосуватиметься 3 млн працівників бюджетної сфери, 7,5 млн пенсіонерів і ще 1,5 млн людей, які отримують різні види допомоги, може, й не перекривають тих втрат, які люди зазнали протягом минулого року. Я не збираюся цього приховувати. Нам не варто перебільшувати сьогоднішнє рішення, але не можна і применшувати. Тому що це підвищення соціальних стандартів має не тільки фінансово-економічний, а й важливий політичний характер. Воно символізує відповідальне ставлення влади до своїх обов'язків", - заявив Порошенко на засіданні Кабінету Міністрів у вівторок.

Президент підкреслив, що голосування за підвищення зарплат і пенсій відбудеться наступного тижня.

Нагадаємо, з січня 2015 року мінімальна пенсія в Україні становить 949 гривень. З 1 грудня, згідно з бюджетом на 2015 рік, вона мала зрости до 1074 гривень. Мінімальну зарплату встановлено на рівні 1218 гривень, з 1 грудня її планували підвищити до 1378 гривень.

Однак наприкінці серпня прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що завдяки домовленостям про реструктуризацію державного боргу Україна підвищення соцстандартів відбудеться на три місяці раніше - з 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram