ГоловнаЕкономікаДержава

Яресько спростувала введення загального податку на нерухомість

Міністр фінансів пообіцяла зберегти пільгові квадрати

Яресько спростувала введення загального податку на нерухомість
Фото: dyvys.in

Міністр фінансів Наталія Яресько заперечує, що Мінфін пропонує розширити податок на нерухомість на все житло, незалежно від його площі. Про це вона сказала на брифінгу в урядовому прес-центрі.

"У ЗМІ вже з'явилася некоректна інформація. Я хочу зауважити, що з приводу податку на нерухомість ми залишаємо діючі пільги для невеликих квартир і будинків. Власники квартир до 60 кв. метрів і будинків до 120 кв. метрів не платитимуть податок", - стверджує міністр.

За її словами, запропоновані зміни мають на меті змусити багатіїв платити більш високі податки за свої палаци. "Саме тому ми хочемо дати право - підкреслюю, саме право, а не вказівку - підняти ставку податку на елітну нерухомість", - заявила Яресько. Це стосується квартир понад 300 кв. м і будинків понад 500 кв. м.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року в Україні набув чинності новий Податковий кодекс, згідно з яким податком на нерухомість обкладаються квартири площею понад 60 кв. м і приватні будинки площею понад 120 кв. м, при цьому податок не перевищує 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м в рік.

З нового року процентну ставку податку можуть підвищити з двох до трьох відсотків.

Варто зазначити, що на 2015 рік більшість обласних центрів не тільки не зважилися встановлювати податок на житло за максимальною ставкою, але при цьому ще й суттєво збільшили неоподатковувану площу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram