ГоловнаЕкономікаДержава

Глава МВФ підтримала дії українського уряду

Крістін Лагард провела зустріч з Яценюком

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард висловила підтримку зусиллям і діям українського уряду. Про це вона заявила в неділю на зустрічі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

"Підтримую вас в тому, як ви керуєте компетентною командою міністрів і демонструєте країні, як Україна насправді може змінити свою економіку, може зробити величезний крок в історії трансформації країни; і в очолюваній вами боротьбі з корупцією, стабілізації економіки, стабілізації банківського сектору, забезпеченні того, щоб економіка стала місцем, де прямі іноземні інвестиції, інвестори і споживачі почуваються увпевненіше. Це все справжні досягнення", - зазначила Лагард.

"Я тут, щоб привітати і сказати, наскільки моя організація, МВФ, вражена. У нас довга історія співпраці з Україною, і вона не завжди була успішною. Але те, що ми побачили з вами як прем'єр-міністром і за керівництва президента Порошенка та разом зі всіма членами уряду, - це дуже-дуже вражаюче", - зазначила вона.

"Я дуже рада чути про вашу відданість продовженню реформ, боротьбі з корупцією, виконанню програми, що зробить українську економіку стійкою і покращить життя громадян України. Це складний шлях. Реформи завжди складні. Але шлях, яким ви можете поліпшити життя людей, - це втілити ці зміни і зробити так, щоб парламент також вас підтримував", - підкреслила Лагард.

"Знаю, що це нелегке завдання. Але воно вартує ваших зусиль, вашого часу і відданості, які ви проявляєте до України", - додала вона.

Нагадаємо, Лагард відвідала Україну з візитом у неділю. У його рамках вона провела зустрічі з президентом і прем'єром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram