ГоловнаЕкономікаДержава

Розпочато перевірку діяльності Абромавічуса

МЕРТ запідозрило харківське держпідприємство в корупції на мільйони доларів.

Розпочато перевірку діяльності Абромавічуса
Фото: zn.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі в середу почало перевірку харківського держпідприємства "Електроважмаш" за підозрою в корупції на мільйони доларів, повідомив у твіттері міністр Айварас Абромавічус. При цьому міністр поскаржився, що після звільнення директора "Електроважмашу" Володимира Глушакова з 27 серпня його самого почали перевіряти.

"Одночасно 7 аудиторів почали розслідування, чи за правильною процедурою я звільнив корумпованого директора цього ДП. Ось так і живемо!" - написав Абромавічус.

Він додав, що в підпорядкуванні МЕРТ перебувають чотири великі держпідприємства. Крім "Електроважмашу", це "Укрхімтрансаміак", Об'єднана гірничо-хімічна компанія (Титан) і "Укрбурштин". До всіх цих підприємств "є питання", повідомив міністр.

"Укрбурштин" МЕРТ рятує від штучного банкрутства і "бореться з рейдерами".

Абромавічус ніяк не може звільнити голову "Укрхімтрансаміаку" Віктора Бондика, який займає посаду з 2007 року і пережив 7 міністрів економіки.

"А питань до нього дуже багато. Понад місяць тому попросив його писати заяву. Він пішов у відпустку", - написав міністр.

Керівника Об'єднаної гірничо-хімічної компанії Руслана Журила Абромавічус також пару тижнів тому попросив писати заяву на звільнення. "Теж багато питань", - додав він.

"Усі ці компанії пройшли десятки перевірок. Але цього разу перевірка в "Електроважмаші" буде індикатором, чи є політична воля побороти зло", - підсумував міністр.

Нагадаємо, завод "Електроважмаш" - один з найбільших заводів у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України. Спеціалізується на розробці й випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram