ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін погодився перенести зустріч з кредиторами на наступний тиждень

Зустріч може відбутися 10-11 серпня

Мінфін погодився перенести зустріч з кредиторами на наступний тиждень
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів погодилося перенести заплановану на 6 серпня зустріч з представниками Спеціального комітету кредиторів на 10 або 11 серпня.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінфіну.

"Мінфін, діючи з конструктивними намірами і прозоро, погодився перенести зустріч, заплановану на четвер цього тижня, на понеділок або вівторок наступного тижня, з метою дати Комітету кредиторів більше часу на підготовку оновлених і поліпшених пропозицій щодо реструктуризації боргу", - йдеться в повідомленні.

"Проте, враховуючи юридичні та часові обмеження в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості щодо реструктуризації боргу, у разі нездатності досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ", - зазначає Мінфін.

Він також підкреслює, що через ці обмеження це також є останньою можливістю для досягнення спільної домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного огляду програми співпраці України з МВФ, який наразі планується на вересень.

Нагадаємо, 4 серпня Мінфін надіслав кредиторам нові пропозиції щодо реструктуризації боргу. Кредитори визнали зустріч з владою країни 6 серпня передчасною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram