ГоловнаЕкономікаБізнес

Москаль оголосив про припинення контрабанди цигарок на Закарпатті

Голова Закарпатської ОДА провів зустріч з працівниками митниці Угорщини, Румунії та Словаччини

Москаль оголосив про припинення контрабанди цигарок на Закарпатті
Фото: Макс Левин

Румунські та угорські силовики, які контролюють кордон з Україною уздовж Закарпатської області, заявляють, що за останні півтора тижні контрабанда великих партій тютюнових виробів фактично припинилася.

Про це йшлося на зустрічі Геннадія Москаля з представниками митної, прикордонної та поліцейської служби суміжних з Україною областей Угорщини, Румунії та Словаччини, повідомляє офіційний сайт глави Закарпатської ОДА.

Москаль повідомив, що зустріч відбулася в закритому режимі, без участі представників ЗМІ, оскільки йшов обмін службовою та оперативною інформацією.

"Головне питання - як перекрити переправлення з України через зелений кордон і контрольно-пропускні пункти цигарок і нелегалів, а у зворотному напрямку - наркотиків. Мова не про дрібні випадки, коли людина бере пару блоків цигарок і ховає в одязі, щоб прогодувати сім'ю, а про організований нелегальний бізнес із багатомільйонними прибутками", - підкреслив глава Закарпатської області.

Він також зазначив, що на зустрічі сторони домовилися про спільне патрулювання кордону та обмін інформацією про порушення.

"Тобто, якщо в Румунії затримали партію контрабанди, ми того ж дня отримаємо інформацію, з якої ділянки кордону або КПП вона пішла від нас, після чого будемо розбиратися з нашими прикордонниками та митниками. Повністю ліквідувати контрабанду ми не в змозі, але мінімізувати її цілком в наших силах", - зазначив Москаль.

Фото: moskal.in.ua

"За останні півтора тижні у нас на кордоні, що межує із Закарпаттям, не затримали жодного блоку контрабандних цигарок", - повідомив представник прикордонної поліції Румунії.

"Такої ситуації, як за останні 10 днів, не було вже багато років. Контрабанда фактично зупинилася, це майже ідеальний стан", - заявив представник угорської митниці.

Силовики Словаччини поки не можуть назвати дані щодо руху контрабанди, оскільки підбивають статистику по закінченні кожного місяця.

Нагадаємо, раніше глава Закарпатської ОДА заявив, що основним постачальником цигарок для контрабанди є Львівська тютюнова фабрика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram