ГоловнаЕкономікаБізнес

В.о. гендиректора "Укрзалізниці" змінили на догоду політичній кон'юнктурі, - експерт

МІУ поставило на чолі залізниць Олександра Завгороднього.

В.о. гендиректора "Укрзалізниці" змінили на догоду політичній кон'юнктурі, - експерт
Андрей Новак
Фото: Макс Левин

Призначаючи Олександра Завгороднього новим в.о. генерального директора "Укрзалізниці", в Міністерстві інфраструктури керувалися не фаховими навичками, а його лояльністю до керівництва. Таке припущення сьогодні висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

На його думку, численні кадрові зміни в керівництві державних підприємств продиктовані політичною доцільністю і квотами політичних партій.

"Кадрові перестановки відбуваються в українській владі і на державних підприємствах постійно. Дуже важко знайти яку-небудь логіку кадрової політики. Очевидно, будь-які призначення, як і звільнення, відбуваються не за професійним принципом, а за принципом квотності від політичних сил і за принципом вірності політичному лідеру. Іншої логіки й інших пояснень цих кадрових призначень по всій країні в усіх структурах я просто не бачу", - зазначив Новак.

Нагадаємо, вчора міністр інфраструктури Андрій Пивоварський представив нового виконувача обов'язків генерального директора ДП "Укрзалізниця". Ним став заступник гендиректора УЗ Олександр Завгородній, який тільки 1 липня перейшов в адміністрацію УЗ із Запорізької області, де обіймав посаду начальника обласного управління Укртрансінспекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram