ГоловнаЕкономікаФінанси

Укрексімбанк реструктуризував борги

На черзі Ощадбанк

Укрексімбанк реструктуризував борги
Фото: gf.com.ua

Міністерство фінансів України повідомило, що Укрексімбанк успішно провів обмін єврооблігацій.

"Міністерство фінансів вітає значну підтримку, з якою кредитори Укрексімбанку виступили щодо обміну двох випусків євробондів банку з погашенням у 2015-му і 2018 роках, а також субординованих облігацій з терміном погашення у 2016 році, на загальну суму близько $1,4 млрд. Ці три обміни - це ще одне успішне свідчення того, що в рамках боргової операції Україна прагне знаходити добропорядні рішення, взаємовигідні для кредиторів", - сказано в повідомленні Мінфіну.

Міністерство фінансів також закликало кредиторів Ощадбанку підтримати процес отримання згоди щодо двох випусків його єврооблігацій, розпочатий 6 липня.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що спецкомітет власників 30% єврооблігацій банку підтримав реструктуризацію його єврооблігацій на загальну суму близько $1,4 млрд.

Кредитори, зокрема, схвалили зміну умов обігу єврооблігацій з погашенням 27 липня 2015 року відповідно до пропозиції банку, оприлюдненим 20 квітня. Згідно з пропозицією, термін обігу цінних паперів продовжується на сім років. При цьому щодо цінних паперів передбачено амортизаційний механізм погашення: 50% основної суми 27 квітня 2019 року, ще 50% - шістьма рівними піврічними траншами. Ставка купона за євробондами підвищується до 9,625% з 8,375% річних. Крім того, банк запропонував продовжити на сім років обіг всіх інших його єврооблігацій.

На ці умови мали погодитися власники єврооблігацій, які не увійшли до комітету кредиторів.

Єврооблігації

Укрексімбанку на $1,5 млрд входять до переліку єврооблігацій, які Україна планує реструктуризувати. В цілому Україна сподівається переглянути умови за своїми борговими паперами на загальну суму 15,3 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram