ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські експортери завоювали китайський ринок кукурудзи

Китай відмовився від постачань зі США на користь України.

Українські експортери завоювали китайський ринок кукурудзи
Фото: etftrends.com

Частка України в постачанні кукурудзи до Китаю сягнула майже 90% за перші п'ять місяців 2015 року.

Про це пише Financial Times.

Україна стала найбільшим постачальником після того, як Київ і Пекін підписали контракт на постачання цього зерна вартістю $3 млрд. При цьому зростання українського експорту в Китай відбулося коштом США. Порівняно з 2014 роком поставки зі Сполучених Штатів знизилися саме на ті рекордні цифри, на які збільшилися з України.

На думку газети, зміцнення відносин між Китаєм і Україною не лише підтримає аграрний сектор України, а й допоможе задовольнити зростання попиту на зерно і м'ясо в Китаї.

FT наводить думку економістів, які вважають, що стратегія на збільшення імпорту з країн Східної Європи відповідає плану "нового Шовкового шляху", який спрямований на активізацію морських і залізничних перевезень між Європою та Азією.

"Україна розташована на новому торговому шляху до Європи, який Китай хоче розвивати. Вона також вписується в прагнення Китаю просувати інвестиції та розвиток інфраструктури в регіонах світу, якими нехтують", - розповів виданню старший економіст Міністерства сільського господарства США Фред Гейл.

Нагадаємо, торік врожай зерна в Україні встановив абсолютний рекорд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram