ГоловнаЕкономікаДержава

Рада поставила під загрозу отримання Україною $3 млрд, - Яресько

Яресько закликала нардепів зробити ухвалення законопроектів про співпрацю з МВФ пріоритетом наступного пленарного тижня

Рада поставила під загрозу отримання Україною $3 млрд, - Яресько

Верховна Рада, не ухваливши чотири законопроекти, які спрямовані на продовження співпраці з МВФ, поставила під загрозу отримання Україною фінансової підтримки обсягом $3 млрд.

Це зазначила міністр фінансів України Наталія Яресько на своїй сторінці в Facebook.

"Цього тижня наша країна могла виконати умови, необхідні для подальшого прогресу у співпраці з МВФ та Світовим банком. Проте, жоден з чотирьох проектів законів, необхідних для цього прогресу, не був прийнятий", - написала Яресько.

Зокрема, для продовження співпраці з МВФ Україна повинна прийняти законопроекти: №2045-а - щодо системи гарантування вкладів фізичних осіб, що значно посилить захист вкладів громадян України; №2956 - щодо механізмів впливу на підприємства-боржники Нафтогазу України, що має посилити дисципліну юридичних осіб у сплаті заборгованості за спожиті енергетичні ресурси; №2873 - щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро. А також проект закону, який необхідний для розблокування фінансування з боку Світового банку, - проект закону №2029-а - щодо регулювання у сфері комунальних послуг.

"Таким чином, отримання Україною фінансової підтримки обсягом $3 млрд (1,7 млрд - у вигляді нового траншу МВФ і 1,3 млрд - у вигляді фінансування за двома різними програмами Світового банку), яка так необхідна нашій країні, опинилося під загрозою" , - йдеться в повідомленні.

Яресько закликала народних депутатів "зробити прийняття цих проектів законів найпершим пріоритетом на наступному пленарному тижні". За її словами, зараз не можна "нехтувати фінансовою підтримкою, якої так потребує український народ в часи важкої економічної кризи".

Нагадаємо, 2 липня народні депутати з другої спроби ухвалили в третьому читанні і в цілому законопроект про реструктуризацію валютних кредитів, який суперечить зобов'язанням, узятим Україною при підписанні з МВФ програми фінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram