ГоловнаЕкономікаДержава

Рада дозволила бізнесу з доходом до мільйона працювати без касових апаратів

Депутати і Кабмін пішли на поступки підприємцям

Рада дозволила бізнесу з доходом до мільйона працювати без касових апаратів
Кассовый аппарат

Верховна Рада дозволила підприємцям, які працюють на єдиному податку, працювати без реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів), якщо їхній річний дохід не перевищує 1 млн гривень на рік.

За таке рішення (проект номер 1088) в середу проголосували 248 депутатів при 226 мінімально необхідних.

За словами глави податкового комітету Верховної Ради Ніни Южаніної, підприємці другої (обіг до 1,5 млн гривень на рік) і третьої групи (обіг до 20 млн гривень на рік) можуть працювати без РРО, поки їхній дохід не сягне 1 млн гривень. Якщо це відбудеться посеред року, тоді він муситиме купити РРО і працювати з ним, починаючи з першого числа кварталу, наступного після періоду, коли було одержано цей мільйон. Якщо, наприклад, бізнесмен наторгує на мільйон у червні, він муситиме встановити РРО з 1 липня.

Глава комітету стверджує, що такий підхід є компромісним і задовольняє більшість із 600 тисяч підприємців другої групи єдиного податку.

Нагадаємо, що від сьогодні набула чинності норма, за якою третя група підприємців зобов'язана використовувати РРО, з 1 січня під її дію потрапили б також всі бізнесмени з другої групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram