ГоловнаЕкономікаДержава

Росія далі постачатиме газ окупованому Донбасу

Ці поставки входять у загальний обсяг за контрактом, повідомили в Міненерго РФ

Росія далі постачатиме газ окупованому Донбасу
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Російська сторона далі постачатиме газ на території Донбасу, підконтрольні сепаратистам.

Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак після завершення тристоронніх газових переговорів у Відні, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ті поставки, які здійснюються з лютого, і далі будуть здійснюватися. Ми поставляємо паливо, це входить у загальний обсяг за контрактом", - зазначив російський міністр.

Також Новак додав, що необхідності в підписанні нових документів з Україною щодо постачання газу немає, передає РБК-Україна.

"Консультації пройшли продуктивно. Підписання будь-якого протоколу сьогодні не планувалася. Контракти на постачання і транзит газу від 2009 року виконуються, необхідності в підписанні нових документів немає", - заявив Новак.

Глава Міненерго Росії також заявив, що здивований заявами української сторони про очікування більшого рівня знижки. "Розмір знижки на газ для України відповідає реаліям, що склалися сьогодні на ринку. При більшій знижці ціни були б нижчими від ринкових", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що знижка на третій квартал для України становитиме близько 40 доларів. Таким чином, ціна на газ в липні-вересні не зміниться в порівнянні з попереднім кварталом і становитиме близько 247 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомлялось, 30 червня Україна і Росія не досягли домовленостей з газових питань, Європейська Комісія продовжить пошук виходу з тим, щоб тристоронні переговори могли бути продовжені.

Разом з тим, "Нафтогаз України" заявив, що припиняє закупівлю газу у "Газпрому", оскільки 30 червня завершується термін дії додаткової угоди між двома сторонами, а умови подальшого постачання російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram