ГоловнаЕкономікаФінанси

Комітет кредиторів покликав Яресько на переговори

Звинувачення міністра фінансів зачепило власників облігацій

Комітет кредиторів покликав Яресько на переговори
Фото: Макс Требухов

Комітет кредиторів України закликав міністра фінансів Наталію Яресько приїхати 30 червня у Вашингтон на тристоронню зустріч з реструктуризації державного боргу за участю МВФ.

"Комітет наполегливо закликає міністра Яресько приєднатися до важливої зустрічі у Вашингтоні наступного тижня", - йдеться у заяві комітету, оприлюдненій у п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

Міністр не планувала брати участь у цій зустрічі, делегацію України має представляти урядовий уповноважений з питань державного боргу Віталій Лісовенко.

Кредитори також спростовують звинувачення Яресько у відмові допомогти країні в реструктуризації боргу. Вони наполягають, що їхня пропозиція відповідає всім критеріям Міжнародного валютного фонду. У заяві наголошується, що приватні кредитори пропонують майже 16 млрд доларів заощадження платежів для України через повну відмову від виплати основного боргу до 2019 року, тоді в МВФ у період між 2015-м і 2018 роками буде погашено 4,4 млрд доларів, а до 2020 року - загалом 8,1 млрд доларів.

Україна хоче заощадити 15,3 млрд доларів у найближчі чотири роки, але її пропозиція передбачає списання як мінімум 40% суми основного боргу. Кредитори списувати борг не бажають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram