ГоловнаЕкономікаБізнес

Зарплати в держкомпаніях хочуть прив'язати до прибутку

Арсеній Яценюк запропонував неоднозначний механізм вирішення проблеми

Зарплати в держкомпаніях хочуть прив'язати до прибутку
Фото: dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував міністру економічного розвитку Айварас Абромавічус встановити механізм нарахування зарплати у держкомпаніях залежно від прибутку, який ці компанії отримують.

Про це він сказав на засіданні колегії Мінекономрозвитку після виступу Абромавічуса. Міністр назвав однією з проблем, які потрібно терміново вирішувати, низькі зарплати у держкомпаніях.

"Державними компаніями мають керувати фахівці, які вибираються на публічному, відкритому конкурсі, і які не отримують 5 тисяч, оскільки це означає, що йому хтось доплачує у конверті набагато більшу суму. Тому я пропоную вам розробити єдиний уніфікований підхід до оплати менеджменту державних компаній, прив'язати оплату менеджменту державних компаній до прибутку компаній", - заявив у відповідь Яценюк.

Нагадаємо, з 1 квітня набув чинності закон, який скасовує зарплатні обмеження, зокрема, для керівників держкомпаній. Ці обмеження діяли з 1 січня.

Варто зазначити, що українські держкомпанії, як правило, збиткові, що Кабмін називає однією з причин підготовлюваної масової приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram