ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній перший заступник голови АП Косюк позбувся землі та елеваторів у Росії

МХП обміняв активи ТОВ "Воронеж Агро Холдинг" на землю в Україні.

Колишній перший заступник голови АП Косюк позбувся землі та елеваторів у Росії
Фото: http://argumentua.com

Колишній перший заступник голови Адміністрації президента Юрій Косюк, який є власником "Миронівського хлібопродукту", позбувся активів у Росії.

Прес-служба компанії повідомила, що 8 червня було завершено угоду про обмін зерновиробничих активів ТОВ "Воронеж Агро Холдинг" у Воронезькій області на активи ТОВ "Агрокультура" у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях. "Угода - чистий своп без грошових коригувань і на підставі рівного обігового капіталу", - йдеться в повідомленні.

Активи "Воронеж Агро Холдингу" - це 40 тис. га землі та 150 тис. тонн потужностей зі зберігання зернових (елеватори), активи "Агрокультури" - 60 тис. га землі і 90 тис. тонн потужностей для зберігання зернових.

Косюк купив ВАТ "Воронеж Агро Холдинг" у російського холдингу "Русгрейн" Івана Тиришкіна у 2013 році.

Нагадаємо, Косюка призначили першим заступником голови АП 3 липня 2014 року. Однак незабаром він вирішив повернутися в бізнес, 8 грудня його звільнили та перевели на посаду позаштатного радника.

Холдинг Косюка МХП - один із найбільших українських виробників аграрної продукції. Крім птахівництва та суміжних виробництв, холдинг вирощує кукурудзу, соняшник, пшеницю, ріпак, фрукти, а також виробляє яловичину, ковбасні вироби. Йому належать торгові марки "Наша Ряба", "Легко!", "Дружба народів", "Бащинський", "Європродукт", "Сертифікований Ангус", "Фуа Гра". Земельний банк компанії становить близько 360 тис. гектарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram