ГоловнаЕкономікаБізнес

Справу проти власника АТБ закрили через відсутність факту злочину

МВС не знайшло доказів фінансування бойовиків бізнесменом Буткевичем.

Справу проти власника АТБ закрили через відсутність факту злочину
Фото: commercialproperty.ua

МВС закрило кримінальне провадження від 11 березня 2015 року про можливе фінансування терористів співвласником торгової мережі АТБ Геннадієм Буткевичем у зв'язку з відсутністю факту кримінального правопорушення. Про це йдеться в постанові Слідчого управління ГУ МВС у Дніпропетровській області, копію якої мають "Українські Новини".

"Досудове слідство приходить до висновку, що кримінальне провадження підлягає закриттю, оскільки не встановлено факту кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.228-5 КК України стосовно співвласника мережі АТБ Буткевича Г.В.", - йдеться в тексті постанови.

У документі сказано, що кримінальне провадження було порушено та внесено до ЄРДР за зверненням народного депутата Андрія Вітка (фракція Радикальної партії), який стверджував, що Геннадій Буткевич брав участь у перейменуванні магазинів АТБ на неконтрольованих України територіях у "Народні" магазини, а також у спільному розподілі прибутку з терористами з ДНР і ЛНР.

"Проведеним досудовим розслідуванням зазначені факти не знайшли свого підтвердження", - йдеться в документі.

Раніше повідомляли, що Служба безпеки України у відповідь на інформаційні запити видання "Тиждень" спростувала твердження А. Вітка про порушення СБУ кримінального провадження про фінансування тероризму через мережу супермаркетів АТБ: проваджень про фінансування терористів через підприємства Корпорації АТБ (до неї належить мережа однойменних супермаркетів) не порушували і таких фактів не розслідували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram