ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада скасувала податок на доходи нерезидентів за українськими борговими паперами

Депутати внесли правки до Податкового кодексу

Рада скасувала податок на доходи нерезидентів за українськими борговими паперами
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада звільнила від оподаткування доходи іноземних інвесторів, отримані від операцій з державними та місцевими цінними паперами, і доходи, отримані за гарантованими державою кредитами.

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №2931 проголосували 242 депутати при мінімально необхідних 226.

На думку авторів, ухвалення цього законопроекту дозволить забезпечити фінансування держбюджету коштом зовнішніх запозичень. Змінами вносяться правки до Податкового кодексу, які відновлюють правила оподаткування доходів нерезидентів у вигляді процентів або доходу на держоблігації, які застосовувалися в Україні останні 15 років, йдеться в документі.

"Введення норм проекту закону сприятиме підвищенню зацікавленості іноземних інвесторів до придбання державних цінних паперів на зовнішніх ринках, збільшенню інвестування в економіку України. Окрім цього, внесення таких змін сприятиме проведенню Україною реструктуризації зовнішніх боргових зобов'язань", - наголошується в пояснювальній записці.

Нагадаємо, що раніше парламент надав Кабміну право вводити мораторій на виплати за окремими борговими паперами для того, щоб змусити іноземних інвесторів погодитися на їхню реструктуризацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram