ГоловнаЕкономікаФінанси

Курс гривні до долара втримається в межах 21-23, - банкір

Імпорт скоротився, іноземці не можуть вивести дивіденди через обмеження НБУ

Курс гривні до долара втримається в межах 21-23, - банкір
Фото: Макс Левин

Курс гривні цього року коливатиметься в межах 21-23 грн/$, вважає Владислав Сочинський, заступник голови правління Сіті-Банку. Про це повідомляє "Фінансовий клуб" з посиланням на виступ банкіра на конференції NewUkraine2015.

"Озвучений діапазон нашою головою Нацбанку Валерією Олексіївною Гонтаревою, 21-23 на цей рік. Немає великих ризиків, що його не дотримаються. Торговий рахунок вже виходить у профіцит. За даними офіційної статистики за лютий, там було намальовано вже плюс 100 млн доларів. Банки жодним чином зараз не впливають на валютний курс. Можливість купити позицію обмежена 0,1% від капіталу. Іноземні інвестори сьогодні жодним чином не можуть вивести дивіденди з країни, бо діють обмеження. Тобто, ми пройшлися по торговельному, фінансовому, капітальному рахунку. Імпорт дуже сильно впав, експорт теж впав, але не настільки, тому торговельний профіцит. Що може спровокувати вихід за межі цього діапазону 21-23? Сам регулятор, який почне потроху прибирати обмеження", - сказав банкір.

Водночас банкір вважає, що зараз закладено передумови для стабілізації діяльності фінансового сектору, тому передумов для панічних настроїв на валютному ринку, які могли б сколихнути курс, немає.

Нагадаємо, населення здає долари, куплені на хвилі паніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram