ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія заборонила українські жіночі прокладки

"Проктер енд Гембл" став новою жертвою Росспоживнагляду

Росія заборонила українські жіночі прокладки
Фото: irecommend.ru

Росспоживнагляд з 9 травня заборонив ввезення на територію Росії жіночих гігієнічних прокладок і тампонів виробництва "Проктер енд Гембл Україна".

Про це стало відомо з постанови головного санлікаря Білорусі, який зажадав заборонити реекспорт цих товарів через територію РБ.

"Відповідно до інформації Росспоживнагляду від 07.05.2015 при дослідженні засобів особистої гігієни для жінок виробництва України, проведеного в рамках здійснення федерального державного санітарно-епідеміологічного нагляду, виявлено порушення вимог законодавства. Так, при дослідженні жіночих гігієнічних прокладок Discreet Deo "Весняний бриз", Discreet Air Multiform, Discreet Deo Spring Breeze Multiform, Discreet Deo Water Lily Multiform виробництва ТОВ "Проктер енд Гембл Україна" встановлено їхню невідповідність гігієнічним вимогам до гідрогенового показника і окислюваності витяжки", - йдеться у документі, оприлюдненому на сайті білоруської установи "Центр гігієни, епідеміології і громадського здоров'я".

У зв'язку з цим з 9 травня призупиняється ввезення всієї лінійки засобів жіночої гігієни виробництва P&G з України.

Нагадаємо, що раніше Росія заборонила ввезення "Містера Мускула" і "Туалетного каченяти" виробництва української компанії "СК Джонсон".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram