ГоловнаЕкономікаБізнес

Nestle назвали єдиним претендентом на "Рошен"

Швейцарці готові викласти за "Рошен" на $2 млрд менше, ніж хоче Порошенко

Nestle назвали єдиним претендентом на "Рошен"
Фото: EPA/UPG

Єдиним претендентом на кондитерську корпорацію "Рошен", яка належить президенту Петру Порошенку, є швейцарська Nestle SA, пише Bloomberg з посиланням на поінформованого інвестбанкіра.

Проблема полягає в тому, що Nestle не готова викласти за "Рошен" понад мільярд доларів, тоді як Порошенко оцінює свою фірму у 3 млрд доларів.

"Шансів продати компанію за таку ціну у нинішні часи немає абсолютно", - визнає гендиректор "Рошен" В'ячеслав Москалевський. "Переговори тривають, але попит тут не те що поганий. Він дуже поганий", - додав у свою чергу глава Адміністрації президента Борис Ложкін. Керуючий директор і співвласник групи ICU Макар Пасенюк, який веде операцію з продажу "Рошен", раніше говорив, що Порошенко не ставив завдання продати "Рошен" за будь-якою ціною.

Президент також казав, що, якщо не зможе знайти інвестора для "Рошен", він продасть її менеджменту компанії. Москалевський, який уже є міноритарієм "Рошен", натякнув, що зацікавлений у такому розвитку подій. "Я працюю тут заради прибутку для компанії, а не заради її продажу. Якщо я будую будинок на продаж, я будую його по-іншому, ніж будинок, в якому я житиму", - сказав він.

Нагадаємо, "Рошен" - найбільша кондитерська компанія України.

У грудні минулого року Порошенко підкреслив, що відразу після президентських виборів підписав угоду з інвестиційним банком "Ротшильд" про пошук покупця на корпорацію. При цьому він казав, що на "Рошен" є 4 потенційні покупці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram