ГоловнаЕкономікаДержава

У Нацбанку очікують прибуття місії МВФ в Україну 12 травня

Гонтарева розповіла про підсумки візиту української делегації у Вашингтон

У Нацбанку очікують прибуття місії МВФ в Україну 12 травня
Фото: EPA/UPG

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) розпочне свою роботу в Україні з 12 травня.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України у Фейсбуці.

Повідомляють, що під час учорашньої наради в НБУ банкіри обговорили стан справ на грошово-кредитному ринку та поточну ситуацію в банківському секторі. Також голова НБУ Валерія Гонтарева проінформувала про підсумки візиту офіційної української делегації до Вашингтона для участі в Щорічних весняних зборах МВФ і Світового банку.

Вона розповіла, що міжнародна фінансова спільнота підтримує розпочаті реформи в нашій країні.

"У Вашингтоні ми зустрічалися з колегами із центральних банків Китаю, Швеції, Польщі, Голландії. Також відбулися зустрічі і з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, і з представниками місії МВФ в Україні, яка почне роботу вже 12 травня. Усі зазначають, що Україна демонструє прогрес у процесі реформування економіки в цілому і фінансового сектору зокрема. Така висока оцінка наших зусиль від міжнародної спільноти підтверджує правильність обраного нами шляху і додає нам сил для подальших активних кроків у цьому напрямку", - зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк раніше заявляв, що місія МВФ прибуде в Україну для перегляду програми Extended Fund Facility (EFF) 29 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram