ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК пригрозив Найєму судом

Холдинг Ахметова заявив, що проти нього розпочато політичну кампанію

Компанія ДТЕК вважає фальшивкою документи про план "Фортеця", оприлюднені нардепом Мустафою Найємом, і залишає за собою право на захист своєї репутації у суді.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДТЕК.

"Будь-які звинувачення, що звучать в останні дні у ЗМІ - безпідставні. Спроби приписати ДТЕК документи, оприлюднені в Інтернеті, ми оцінюємо, як чітко сплановану політтехнологічну атаку на компанію. ДТЕК залишає за собою право захищати свою репутацію в українському чи міжнародних судах", - сказано у повідомленні.

Виконавчий директор "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук у свою чергу стверджує, що холдинг не займається "жоднми діями, спрямованими на розхитування ситуації в країні". Про це він сказав на нечисленному мітингу під центральним офісом ДТЕК, який організував "Демократичний альянс", на знак протесту проти залучення шахтарів до захисту інтересів ДТЕК.

Фото: facebook.com/sasko.laps

Холдинг також вважає акцію "ДемАльянсу" частиною кампанії проти ДТЕКу.

Нагадаємо, у п'ятницю вранці нардеп Найєм оприлюднив частину плану "Фортеця", нібито спрямованого на збереження монополії ДТЕК Ріната Ахметова. У ньому прописано фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів. ДТЕК від документа відхрестився.

Тоді Найєм оприлюднив весь план із зазначенням прізвищ, відповідальних за його реалізацію. Ім'я Сахарука у ньому також згадується.

Після цього стало відомо, що СБУ почала кримінальне провадження за ст. 110-2 ч.2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) у зв'язку з організацією мітингів 22-24 квітня. СБУ викликала на допити менеджерів "однієї з енергетичних корпорацій" і долучила до справи оприлюднені народним депутатом Мустафою Найємом матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram