ГоловнаЕкономікаБізнес

Демчишин провів переговори з Ахметовим

Міністр і олігарх обмінялися думками, але розійшлися ні з чим

Міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що в п'ятницю зустрічався з олігархом Рінатом Ахметовым і обговорював з ним питання вугілля і шахтарських протестів. Про це він заявив в ефірі "Громадського ТВ".

"Це не була зустріч з метою про щось домовитися, це була зустріч з метою поділитися думками. Я доносив думку, що умови щодо ціни вугілля - необґрунтовані. Він певним чином розуміє, що ті побажання, які виставляються, приведуть до 30% -вого зростання тарифу, а це потім ляже на тариф тієї ж самої електричної енергії для промисловості. І він же буде купувати для своїх металургійних заводів дорогу електроенергію", - сказав Демчишин.

"Він каже: "Я розумію, але мені потрібно розвивати вугільні шахти, платити зарплати і вкладати в модернізацію". Ми розійшлися ні з чим", - додав міністр.

За його словами, зустріч з Ахметовим була випадковою і недовгою.

Демчишин також заявив, що ніколи не пропонував Ахметову продавати свій бізнес, але підкреслив, що якщо ДТЕК - монополіст, то до нього потрібно ставитися, як до монополіста.

В ефирі "5 каналу" Демчишин заявив, що реальна ціна на українське вугілля - близько 1100 гривень за тонну і купувати його за 1500 гривень держава не хоче.

Нагадаємо, що між Міненерго та ДТЕК триває конфлікт, який вилився в масові шахтарські протести. Вугільники вимагають відставки Демчишина, якого звинувачують у непрофесіоналізмі, і підвищити закупівельні ціни на вітчизняне вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram