ГоловнаЕкономікаБізнес

Організатори iForum підбили підсумки конференції

Понад 2000 учасників конференції використовували wifi одночасно

Організатори iForum підбили підсумки конференції

98 доповідачів, 50 стендів компаній, і 6180 відвідувачів - така статистика популярності конференції цього року, повідомляють організатори.

"Подивіться на iForum-2015, який ми провели у нижній точці кризи. І уявіть собі, як це буде виглядати, коли країна з кризи вийде", - коментує підсумки конференції один з її організаторів Олександр Ольшанський. Інтерв'ю з ним вийшло на LB.ua напередодні заходу.

Цього року на конференції була спеціальна Hi-Tech Zone. з вітчизняними IT-розробками, які можна використовувати в медичних, військових та інших цілях. Традиційно для iForum було 4 потоки доповідей: Бізнес/Стартапи, Реклама, E-commerce, Технології. Цього року також додали спеціальний волонтерський потік і субконференцію iCity/Smart Cities Forum.

На конференції цього року також було багато тематичних паралелей з ізраїльською моделлю розвитку країни. Йшлося, зокрема, про використання нових технологій у побудові держави і про підтримку підприємницької діяльності в рамках державної політики країни. На цю тему провели круглий стіл з послом Ізраїлю в Україні Еліавом Білоцерківським. Він розповів про те, як вибудувана взаємодія держави і стартап-екосистеми в Ізраїлі, які кроки зроблено і яких результатів досягнуто. У рамках круглого столу учасники також обговорювали, що з цього досвіду можна використовувати в Україні.

"Гарячим" напрямком на iForum-2015 була тема стартапів, залучення інвестицій та взаємодії з інвесторами. За даними провідного потоку стартапів Дениса Довгополого, цього року на форумі були присутні представники 10 інвестфондів, 5 з яких - із Силіконової Долини.

Серед новинок на iForum-2015 слід відзначити прем'єру міжнародної конференції SVOD-Europe. (Материнська конференція SVOD (Silicon Valley Open Doors) проводиться у Силіконовій долині з 2005 року і збирає візіонерів світової індустрії технологічного бізнесу.)

Форум інтернет-діячів iForum - найбільша офлайн-конференція Україні та Східної Європи. Форум є громадським рухом, створеним групою ентузіастів, і присвячений проблемам розвитку Інтернету. Проводиться щорічно у квітні, починаючи з 2009 року. У 2011 році кількість учасників - 3743 осіб - було визнано рекордною для профільних офлайн-заходів УАнету, у результаті чого iForum визнали Національним реєстром рекордів найбільшою конференцією в Україні. У 2012 році його відвідали 5576 чоловік, у 2013-му - понад 7000, а у 2014-му - близько 5 тис.

LB.ua традиційно виступає інформаційним партнером iForum.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram