ГоловнаЕкономікаДержава

"Дельта Банк" заблокував кошти "Укрпошти"

Банк рекомендував не порушувати це питання протягом роботи тимчасової адміністрації.

"Дельта Банк" заблокував кошти "Укрпошти"
Фото: tsn.ua

Керівник національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта" Ігор Ткачук звернувся з відкритим листом до директора Фонду гарантування вкладів фізосіб з вимогою посприяти у вирішенні ситуації з платежами населення на адресу "Дельта Банку", що здійснюються через відділення "Укрпошти".

Про це повідомляє офіційний

сайт "Укрпошти".

"Ігор Ткачук стверджує, що в "Дельта Банку" заблоковано значні кошти на рахунках "Укрпошти". Одночасно "Укрпошта" здійснює "Дельта Банку" сплату платежів, прийнятих від клієнтів, за які банк не розраховується", - йдеться в повідомленні.

У своєму листі Ткачук зазначає, що в банку рекомендували "забути" про оплату за надані послуги і не порушувати цього питання протягом роботи тимчасової адміністрації, як і про кошти "Укрпошти", які заблоковано на рахунку підприємства в цьому банку.

"Замість виконання своїх зобов'язань "Дельта Банк" вимагає перерахувати йому прийняті від населення гроші без оплати наданих "Укрпоштою" послуг", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня Національний банк визнав неплатоспроможним "Дельта Банк" Миколи Лагуна, а також належні йому Кредитпромбанк і Омега Банк. Голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що, незважаючи на свій розмір і важливість для фінансової системи країни, "Дельта Банк" не націоналізують. "Дельта" входив у топ-5 найбільших українських банків, мав статус системного банку і тому міг претендувати на націоналізацію. Станом на 1 січня активи банку "Дельта" становили 60,300 млрд гривень (більше мають тільки ПриватБанк, Ощадбанк й Укрексімбанк).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram