ГоловнаЕкономікаФінанси

Кредитори запропонували Україні реструктуризацію без списань

Franklin Templeton не горить бажанням прощати українські борги

Кредитори запропонували Україні реструктуризацію без списань
Офисное здание Franklin Templeton
Фото: www.glassdoor.com

Комітет кредиторів України на чолі з Franklin Templeton, які тримають держоблігації на 10 млрд доларів, запропонували реструктурувати їх, але без суттєвого списання боргів.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на заяву Blackstone Group International Partners, яка представляє кредиторів. У ній ідеться, що власники облігацій працюють над планом, який дозволить "забезпечити Україну необхідною фінансовою ліквідністю", але не передбачає значного скорочення її боргових зобов'язань.

Водночас видання публікує коментар аналітика Rogge Capital Partners Майкла Ганске, котрий упевнений, що угода про реструктуризацію без списань нежиттєздатна. "Переговори про реструктуризацію завжди починаються таким чином, з нереалістичними пропозиціями. Розпочнуться переговори, і вони зустрінуться посередині", - заявив він.

Нагадаємо, Україна сподівається переглянути умови за паперами на загальну суму 15,3 млрд доларів. Міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що переговори мають завершитися до травня, інакше Україна може опинитися поза програмою МВФ. "Якщо Україна не завершить успішно переговори до кінця травня, до перегляду програми МВФ на 17,5 млрд доларів, країна може опинитися поза програмою МВФ. До кінця травня насправді, якщо переговори будуть успішними, буде другий транш. Нам треба досягти домовленості" , - сказала вона 24 березня в інтерв'ю Bloomberg.

13 березня Україна почала переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу. Мінфін також має намір реструктурувати євробонди Ощадбанку, Укрексімбанку, "Укрзалізниці" та Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram