ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ надав ПриватБанку черговий стабкредит

У цьому банку зосереджено 26% від обсягу вкладів фізосіб

НБУ надав ПриватБанку черговий стабкредит
Фото: p-p.com.ua

Національний банк України виділив ПАТ "ПриватБанк" ще майже 700 млн грн стабілізаційного кредиту.

Про це повідомляє офіційний сайт НБУ.

"Національний банк надав чергову суму стабілізаційного кредиту ПАТ "ПриватБанк". Кредит видано на два роки у розмірі 695 млн грн. Рішення про підтримку ліквідності цього банку ухвалило правління Нацбанку (постанова №212/БТ від 2 квітня 2015 року) з метою забезпечення своєчасного виконання ним зобов'язань перед вкладниками - фізичними особами", - йдеться у повідомленні.

Як забезпечення за кредитом рефінансування НБУ надано повітряні судна і поруку власника.

"Така підтримка регулятором ПриватБанку обумовлена тим, що в цьому банку зосереджено 26% від обсягу вкладів фізичних осіб у банківській системі і 15% активів вітчизняної банківської системи. Крім того, ПАТ "ПриватБанк" - це найбільший банк України і має статус ощадного спеціалізованого (кошти фізичних осіб складають понад 50% пасивів банку)", - наголошується у повідомленні.

При цьому в НБУ укотре підкреслили, що ПриватБанк "має професійний менеджмент, який дотримується норм безперебійного обслуговування клієнтів, виконує нормативи і вимоги регулятора, має затверджений план докапіталізації і підтримку з боку акціонерів".

Нагадаємо, Нацбанк вже виділив три стабілізаційні кредити ПриватБанку. Останній, на суму 800 млн грн терміном на два роки, було надано 27 березня. До цього - на 1,2 млрд грн - 12 березня. Ще 2,3 млрд грн Нацбанк виділив ПриватБанку 25 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram