ГоловнаЕкономікаБізнес

Колесник вийшов зі складу акціонерів агрокомпанії ТАКО

Найбільшим бенефіціаром холдингу стало ТОВ "Мілагро"

Колесник вийшов зі складу акціонерів агрокомпанії ТАКО
Фото: mriya.ua

Дмитро Колесник, якого довгий час вважали головним бенефіціаром агрокомпанії ПАТ "ТАКО", вийшов зі складу акціонерів компанії у 2014 році. Про це свідчать дані Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, пише РБК-Україна.

Згідно з цими даними, у 2014 році відбулися зміни у складі акціонерів ПАТ "ТАКО". Зокрема, власник великого пакета акцій, який знаходився на рахунках зберігача ПУАТ "Фідобанк", продав свої цінні папери компанії ТОВ "Міларго", збільшивши частку ТОВ "Міларго" з 42% до 52%. Два інші акціонери "ТАКО", акції яких знаходилися на рахунках зберігачів ПАТ "Укрсоцбанк" (25% акцій) та ПАТ "ПУМБ" (15% акцій) зберегли свої частки у компанії.

Нагадаємо, головним бенефіціаром ПАТ "ТАКО" з моменту її заснування був Дмитро Колесник. Тому, коли стало відомо про продаж 52%, аналітики агроринку припустили, що такий пакет міг продати тільки головний бенефіціар.

Джерело з оточення Дмитра Колесника підтвердило це припущення.

Раніше банк Unicredit звинуватив компанію "ТАКО" в ухиленні від виплати кредиту, а Дмитра Колесника як мажоритарного акціонера "ТАКО" і поручителя з кредиту в тому, що він перешкоджає реалізації банком права на задоволення своїх вимог за кредитом, використовуючи шахрайські схеми і судову систему.

У відповідь на ці звинувачення Дмитра Колесника банком Unicredit, група міжнародних та українських юристів готують позови про захист честі і гідності бізнесмена проти тих банківських структур, медіа-суб'єктів, які використовують недостовірну інформацію і беруть участь в обмовленні репутації Колесника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram