ГоловнаЕкономікаФінанси

Яресько: без реструктуризації боргів Україна може опинитися поза програмою МВФ

Міністр фінансів проводить у Штатах зустрічі з кредиторами.

Міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що без реструктуризації боргів Україна може опинитися поза програмою МВФ. Про це вона заявила в інтерв'ю Bloomberg.

"Якщо Україна не завершить успішно переговори до кінця травня, до перегляду програми МВФ на 17,5 млрд доларів, країна може опинитися поза програмою МВФ. До кінця травня насправді, якщо переговори будуть успішними, буде другий транш. Нам потрібно досягти домовленості", - сказала вона.

Яресько розповіла також, що провела зустрічі з власниками єврооблігацій України зі США та з Великобританії, зокрема з Franklin Templeton, найбільшим кредитором України (близько 7 млрд доларів).

Яресько додала, що запрошення для Росії взяти участь у переговорах про реструктуризацію єврооблігацій України залишається чинним. Росія, яка є власником єврооблігацій на 3 млрд доларів, заявила, що не бажає реструктуризувати їх і очікує погашення з боку України.

Нагадаємо, 13 березня Україна почала переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу. За словами Яресько, домовитися з кредиторами про реструктуризацію можна протягом двох місяців. Мінфін має намір реструктуризувати євробонди Ощадбанку, Укрексімбанку, "Укрзалізниці" та Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram