ГоловнаЕкономікаДержава

Газова угода з Росією технічно готова, - Демчишин

У Міненерго розраховують підписати угоду з РФ на закупівлю газу 13-14 квітня

Газова угода з Росією технічно готова, - Демчишин
Фото: dyvys.in

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розраховує, що угоду про закупівлю Україною природного газу у Росії підпишуть 13-14 квітня.

Про це він заявив на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Переговори минули досить конструктивно в тому плані, що Росія підтвердила, що вони розуміють ринок. Вони розуміють те, що Україна змушена у них купувати, Україна є безпечним контрагентом і може забезпечити транзит газу з Росії до Європи, навіть якщо вона не купуватиме цей газ з 1 квітня. І європейці це розуміють... З технічної точки зору рішення ухвалено, воно буде готове юридично, і числа 13-14 квітня угоду підпишуть", - сказав Демчишин.

За його словами, Україна хотіла б оформити угоду на період до літа 2016 року.

Демчишин вважає, що домовитися з Росією про ціну газу у II - III кварталах 2015 року буде простіше, ніж раніше. На його думку, це пов'язано з меншим попитом на газ у літній період.

Міністр також повідомив, що українська делегація порушувала питання про збільшення ставки транзиту російського природного газу через Україну на переговорах 20 березня. Але, за його словами, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що це є питанням переговорів господарюючих суб'єктів в особі НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".

Нагадаємо, наступні переговори щодо газу відбудуться 13-14 квітня у Берліні. За словами Демчишина, Україна розраховує купувати російський газ за ціною $250 за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram