ГоловнаЕкономікаБізнес

Глава УЗ попередив про можливість силового вирішення конфлікту навколо ПЗЗ

Бланк пообіцяв придушити бунт Південно-Західної залізниці

Глава УЗ попередив про можливість силового вирішення конфлікту навколо ПЗЗ
Фото: kiev.com.ua

В.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк попередив про можливість силового вирішення конфлікту навколо Південно-Західної залізниці, яка перестала підкорятися рішенням УЗ і державних органів.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Найближчим часом держава поверне контроль над збунтованою ПЗЗ, навіть якщо доведеться застосовувати силовий варіант. Ніхто не терпітиме у столиці проявів сепаратизму - дорога не підпорядковується ні наказам Держадміністрації залізничного транспорту, ні вказівкам Міністерства, ні рішенням Кабміну", - написав Бланк.

Нагадаємо, що конфлікт навколо ПЗЗ почався після того, як Кабмін усунув від обов'язків начальника залізниці Олексія Кривопішина, який підозрюється в розтраті держкоштів. Уряд призначив в.о. начальника ЮЗЖД Володимира Тягульського, якого 16 березня не пустили на робоче місце люди в камуфляжі. УЗ повідомила, що невідомих провели в будівлю помічники Кривопішина, а безпосередньо їхні дії координував начальник адміністративної служби Олексій Коновал.

Пізніше Бланк звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці, але залізниця відмовилася визнавати його накази.

Південно-Західна залізниця з центром у Києві є однією з найбільших в Україні. Вона розташована на території Київської, Вінницької, Житомирської, Чернігівської, Сумської та Хмельницької областей, а також зачіпає сусідні з ними - Рівненську, Чернівецьку, Черкаську, Полтавську, Тернопільську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram