ГоловнаЕкономікаБізнес

Керівники газорозподільних підприємств просять Яценюка зупинити дестабілізацію газового ринку

"Газ України" намагається штучно розхитати ситуацію, вважають підписанти

Керівники газорозподільних підприємств просять Яценюка зупинити дестабілізацію газового ринку
Фото: EPA/UPG

Керівники газорозподільних підприємств звернулися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою запобігти дестабілізації ситуації на газовому ринку.

Про це повідомляє "Главком".

Керівники просять Яценюка зупинити спроби ДК "Газ України" у судовому порядку скасувати постанову Кабміну від 2012 року, якою газові мережі було передано їхнім компаніям в експлуатацію.

"Звертаємося до Вас у зв'язку з офіційною заявою посадових осіб ДК "Газ України" щодо спроби оскаржити в Адміністративному суді постанову КМУ від 20.08.12 №770 "Про деякі питання використання державного майна для забезпечення розподілу природного газу", - йдеться у зверненні.

"Ми розцінюємо заяву ДК "Газ України" як спробу розхитати і дестабілізувати і так критичну ситуацію на газовому ринку. Ця заява негативно впливає на діяльність підприємств галузі та загрожує стабільності безпеки постачання газу споживачам.

Вважаємо посягання цієї компанії на газові мережі безпідставними як з правової точки зору, так і з позиції, що компанія, яка має десятки мільярдів боргів, неспроможна ефективно експлуатувати газові мережі.

ДК "Газ України", яка протягом останніх трьох років фактично не веде будь-якої господарської діяльності, має мільярдні борги перед кредиторами і бюджетом, заявила про себе як про "перспективного" оператора газорозподільних мереж. Тих мереж, які приєднані до приміщень безпосередніх споживачів і від використання яких залежить безперебійне і надійне газопостачання кожного з нас.

Чи не станеться так, що "ефективно" діюча ДК "Газ України", що тільки НАК "Нафтогаз України" боргує 21,4 мільярда гривень, намагається отримати державне майно виключно для розрахунків з власними кредиторами та покращення свого неплатоспроможного становища або прихованої приватизації даного майна", - йдеться в документі, підписаному більш ніж тридцятьма керівниками газорозподільних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram