ГоловнаЕкономікаБізнес

"Рошен" неможливо продати за лясканням пальців, - власник ICU

Угоді про кондитерський бізнес Порошенка далеко до завершення

"Рошен" неможливо продати за лясканням пальців, - власник ICU
Фото: zn.ua

Керуючий директор і співвласник групи ICU Макар Пасенюк заявив, що переговори про продаж кондитерської корпорації "Рошен" президента Петра Порошенка поки що перебувають на стадії структурування угоди.

Про це Пасенюк, який за дорученням Порошенка веде переговори про продаж його бізнесу, розповів в інтерв'ю "Хабсу".

"Переговори тривають. Але зараз в Україні вкрай складно продати що-небудь, не тільки "Рошен". Потрібно розуміти, що стратегічні інвестори довго запрягають і мають власне бачення, яке може відрізнятися від того, що необхідно продавцеві. Когось цікавить тільки українська частина активу, а російська - ні", - розповів він.

Пасенюк зазначив, що Порошенко хоче продати "Рошен" цілком, як він є. Але зробити це важко, тому розглядається й інша стратегія - продаж частинами. "На весь бізнес через його розміру потенційних покупців небагато, і всі вони відомі. Здатних виписати такий чек у світі небагато", - сказав він.

"Основна установка від продавця - провести операцію якомога швидше. Дедлайни клієнт може перед нами ставити будь-які, але що робити, якщо люди, які виписують чек, поки що не готові до угоди? Тут ми говоримо про дуже складний і великий актив - його істотна частина розташована в країнах, які перебувають у стадії конфлікту. Я не мав угоди M&A, яка тривала б менш ніж рік. З моменту видачі нам і банку Ротшильд цього мандата і дотепер ще рік не минув - робота ведеться. Навіть у мирний час не буває, щоб активи такого розміру продавали за лясканням пальців", - додав Пасенюк.

Він також зазначив, що Порошенко не ставив завдання продати "Рошен" за будь-яку ціну.

"Мені здається, що народ думає, якщо президент продасть бізнес, то стане від цього біднішими. Він біднішими не стане, він отримає гроші. І далі виникає питання - що він з ними буде робити", - додав співвласник ICU.

Нагадаємо, "Рошен" - найбільша кондитерська компанія України. Її гендиректором є В'ячеслав Москалевський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram