ГоловнаЕкономікаДержава

Начальника Держфінінспекції відсторонили від посади

Яценюк звинуватив головного ревізора в порушеннях

Начальника Держфінінспекції відсторонили від посади
Фото: dkrs.gov.ua

Начальника Державної фінансової інспекції Миколу Гордієнка усунули з посади, проти нього розпочато службове розслідування.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Друге рішення, яке стосується Державної фінансової інспекції, - провести службове розслідування щодо керівництва інспекції та безпосередньо його керівника. На час службового розслідування керівника відсторонити", - сказав він.

За його словами, керівництву Держфінінспеції інкримінують три порушення. "Перший пункт - необ'єктивність фінансової перевірки концерну "Антонов", де, згідно з даними перевірки, керівництву концерну потрібно дати по ордену. Хоча концерн на межі банкрутства. Інший - зловживання аудиторів Держфінінспекції під час аудиту великих державних компаній. І третє - відсутність дієвого контролю за державним майном і державними коштами", - додав Яценюк.

За його словами, через два тижні за підсумками перевірки, швидше за все, керівництво інспекції звільнять.

"Будемо чистити всіх. Немає своїх, чужих", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, Гордієнко очолював інспекцію з 5 квітня минулого року. Раніше був директором одного з департаментів в інспекції. До цього також працював у Міністерстві транспорту та зв'язку, податкових органах і міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram