ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" розпочав постачання газу на Донбас "за контрактом з "Нафтогазом"

Росія виставлятиме Україні рахунок за газ для ДНР і ЛНР

"Газпром" розпочав постачання газу на Донбас "за контрактом з "Нафтогазом"
Фото: moskva-tr.gazprom.ru

Російський "Газпром" з 15:00 четверга почав постачання газу на Донбас.

"Відповідно до чинного між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактом купівлі-продажу газу, з 16:00 (за московським часом) 19 лютого 2015 р. "Газпром" постачає газ в Україну через газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платово" (в Ростовській області) в обсязі 12 млн куб. м на добу", - повідомив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

Водночас прес-служба НАКу повідомила, що постачання газу на окуповану бойовиками територію Донбасу припинено через пошкодження газопроводів. "Український оператор газотранспортної системи ВАТ "Укртрансгаз" підтверджує готовність розпочати роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури, тільки-но бойові дії будуть припинені, а працівники отримають можливість дістатися аварійних ділянок без загрози їхньому життю та здоров'ю", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, ДНР і ЛНР сьогодні вранці заявили, що влада України припинила постачання газу на підконтрольні їм території, в ЛНР запаси газу вичерпаються до вечора, а ДНР нібито вже почала отримувати газ із Росії. Згодом у ДНР виправилися, що поки що лише тривають консультації про постачання газу з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram